Μια τυχαια συναντηση

φωτ: © Νίκος Τεντόμας

Ένα πράγμα θέλω να ξεκαθαρίσω. Δεν πιστεύω στο θεό και στην μετα θάνατον ζωή, αλλά τα πράγματα δεν ερχονται πάντα όπως τα θες.
Είμαστε λοιπόν για μπάνιο με τη Νέκτη και κάτι βλέπω να ξεπροβάλει στο ορίζοντα. Σκιάζομαι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι και αρπάζω τη μηχανή (πάντα παίρνω θάρρος με μια μηχανή στο χέρι) και αρχίζω να το φωτογραφίζω. Οταν πλησιάζει στην ακτή καταλαβάινω ότι μοιάζει με άνθρωπο αλλά δεν είναι. Αλλά τι είναι;
Στέλνω τη φωτογραφία μέσω bluetooth στο κινητό και στην συνέχεια με email στην Έλσα (μαζί με τις συντεταγμένες μου). 15» αργότερα μου απαντάει «Τι να πω; Ο κοσμοσείστης Ποσειδών!».
Εντωμεταξύ ο Ποσειδών έχει φτάσει σχεδόν από πάνω μου και ενώ τραβάω μια τελευταία φωτογραφία μου λέει:
-Κρύο το νερό σήμερα.
-Όχι και τόσο, αλλά για να το λές εσύ (του απαντάω)
-Πάμε για μια μπύρα καλύτερα; (μου λέει)
-Και δεν πάμε.
Και πήγαμε στο μπαρ το ναυάγιο. Εκεί συναντήσαμε και ένα ωραίο τύπο, μόνο που μίλαγε πολύ. Μαθαμε τα πάντα για τη ζωή του και θα σας κάνω μια μικρή περίληψη.

Αυτή είναι η ιστορία του…
Τον έλεγαν Harry Callahan, ήταν αμερικανός, είχε γεννηθεί το 1912 και είχε πεθανει το 1999.Ξεκίνησε να φωτογραφίζει το 1938. Το 1946 γνώρισε το Moholy-Nagy και ξεκίνησε να διδάσκει στο  Chicago Institute of Design μέχρι το 1961 όπου άφησε το Σικάγο και συνέχισε την διδασκαλία στο Rhode Island School of Design. Φωτογράφισε περίπου για 30 χρόνια και τα θεματά του ήταν η γυναίκα του, η κόρη του, η πόλη και το φυσικό τοπίο. Επίσης πειραματίστηκε αρκετά με αφηρημένα θέματα, πολλαπλές εκθέσεις, montage και collage.

Έτσι περάσαμε όλο το βράδυ μαζί με ένα θεό και ένα πεθαμένο πίνοντας μπύρες και μιλώντας για τα περασμένα. Μας άφησε και υλικό του για να τον θυμόμαστε…

Φωτογραφίες του στο photography-now.net

Ένα μικρό βιογραφικό στο photography-now.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s